Srbobrancima uslišene želje

Po rečima urednika na Radio Srbobranu Ivice Šmita i jednog od članova konzorcijuma zaposlenih, koji će pokušati da kupi Radio Srbobran, poslednjem odlaganju je doprinela zajednička akcija konzorcijuma i OEBS-a sa ciljem ostvarivanja određenih uslova za regularnu privatizaciju lokalnog radija u Srbobranu.


– Uspeli smo da se izborimo za neke stvari koje nisu bile definisane i koje će koliko toliko pružiti šansu zaposlenima u Radio Srbobranu. Po najnovijoj uredbi Vlade Republike Srbije koja se odnosi na prodaju kapitala i imovine javnom aukcijom, na aukciji neće moći da učestvuje fizičko lice koje je osuđivano za krivična dela protiv života i tela, protiv imovine, protiv privrede, protiv službene dužnosti, protiv zdravlja ljudi i krivična dela protiv javnog reda i mira, za koja je zaprećena kazna zatvora od pet godina, ili teža kazna, ili protiv koga je stupila na pravnu snagu optužnica za ta krivična dela. Osim toga neće moći da učestvuje ni privredno društvo u kojem je lice iz tačke jedan ovog stava, kontrolni član ili kontrolni akcionar, u smislu zakona kojim se uređuju privredna društva – rekao je Šmit.


Prema njegovim rečima na taj način se znatno smanjila mogućnost da neko kupi Radio Srbobran samo da bi oprao novac, a i ova odluka Vlade sigurno će doprineti da se na aukciji za lokalni radio pojave samo oni kupci koji zaista žele da nastave da se bave tim poslom.


N. Perković

Tagovi

Povezani tekstovi