Dobitnici nagrade za etiku i hrabrost „Danas“ i „Ekonomist“

Obe redakcije, jedna u oblasti kulture, a druga u domenu ekonomije, na etičan i hrabar način promovišu vrednosti koje Srbiju uvode u društvo normalnih, civilizovanih i prosperitetnih društava. Istovremeno, i redakcija „BETONA“ i redakcija „EKONOMISTA“ svojom uredjivačkom politikom beskompromisno i lucidno kritikuju konzervativne i antievropske ideje i postupke, koje Srbiju guraju na periferiju, i u kulturnom i  u ekonomskom smislu.


Ove godine u užem izboru za nagradu „DUŠAN BOGAVAC“ bili su i advokat Srdja Popović, novinarke Senka Vlatković i Svetlana Vuković, novinari Jugoslav Ćosić, Filip Švarm, Veselin Simonović i Dejan Anastasijević.


Žiri je radio u sastavu Zoran Janić, Brankica Stanković, Bojan Tončić, Branka Bogavac,
Nadežda Gaće, Filip Mladenović i Nebojša Popov.


Ove godine biće formirana i Fondacija „DUŠAN BOGAVAC“, novinarska zadužbina koja će pored prikupljanja sredstava za novčani iznos nagrade, obezbedjivati i neophodnu finansijsku potporu za one novinare koji žele da istražuju ubistva novinarke Dade Vujasinović i novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.


Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u petak, 26. oktobra 2007. u 12 sati u prostorijama NUNS-a u Domu novinara Srbije, Resavska 28.

Tagovi

Povezani tekstovi