Jočić pozvao Anastasijevića da pomogne policiji

Umesto ponuđenog odgovora, on je juče pozvao Anastasijevića da kaže policiji „ono što možda ne može javno“. Anastasijević je spreman da u policiji da izjavu i kaže svoja saznanja o napadu koji je na njega izvršen pre šest meseci.


Novinar „Vremena“ prošle nedelje naveo je „da ima saznanja“ da se njegovo ime nalazi na spisku potencijalnih svedoka koje bi trebalo eliminisati ili zaplašiti, a koji je lider SRS-a Vojislav Šešelj poslao iz pritvora Haškog suda, gde se nalazi zbog optužbe za ratne zločine, preko supruge Jadranke.
Jočić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da bi pravi put bio da Anastasijević dođe u policiju i kaže sve detalje kako bi se taj „vrlo neprijatan i opasan događaj rešio“.
– Mi mesecima radimo, tu su hiljade ljudi i automobila koje smo iskontrolisali, koji su bili tamo te večeri – rekao je on i izrazio očekivanje da će Anastasijević reći policiji sve detalje kojima raspolaže.
Anastasijević kaže da bi trebalo sutra da ode na ranije zakazan sastanak sa inspektorom iz gradskog SUP-a.
– Ono što u tekstu u „Vremenu“ nisam mogao da napišem u interesu istrage i zbog utuživosti, jesam spreman da kažem policiji – rekao je Anastasijević.
Podsećamo da je o svojim saznanjima već govorio policajcima, inspektorima, kao i samom tužiocu, ali oni nikada od njega nisu tražili da ih pismeno saopšti.
– Nikada nisam odbio da sarađujem sa policijom. Ne može se očekivati od mene da svaki čas trčim u MUP i kažem „saznao sam ovo, saznao sam ono“ – kazao je on.
Anastasijević je dodao i da mu je drago što je ministar Jočić naknadno pokazao malo veće interesovanje za njegov slučaj.
– Videćemo da li će to imati nekog efekta ili će se čitava stvar završiti na ćutanju – dodao je novinar nedeljnika „Vreme“.
U noći između 13. i 14 aprila na simsu Anastasijevićevog stana eksplodirala je jedna od dve postavljene bombe.


T.N.Đ.

Tagovi

Povezani tekstovi