Navigacija kablom

Po ugledu na velike televizijske sisteme i velike zemlje koje imaju i svoje specijalizovane turističke TV kanale, koji preko satelita emituju celodnevni program, odnedavno i iz Kraljeva u etar ide i „Navigator“, prvi i, ove vrste, zasad jedini srpski TV kanal.
Emitovanje „Navigatora“ počelo je još 15. marta ove godine preko kablovske mreže SBB i „Duga“, i to samo u „lokalu“: Kraljevu i najbližoj okolini.
Nije, međutim, ni čudno zašto je uopšte ideja o turističkom TV kanalu rođena i realizovana baš ovde. Iako ne spada u veće srpske centre, Kraljevo je, makar samo geografski, u centru glavnih srpskih turističkih destinacija: u neposrednoj blizini Vrnjačke, Mataruške i Bogutovačke Banje, nedaleko od Kopaonika, podno Goča, na obalama čak tri reke, i uz same zidine manastira Žiča, Stude
nica, Gradac, ili srednjovekovnog Magliča…
– I na ovako malom televizijskom prostoru „Navigator je brzo postao poznat i popularan, pa su nam sada i ambicije porasle. Ukoliko nam se pridruže vrnjačka i kraljevačka opština i još neke turističke ili privredne organizacije iz ovog kraja, a nadamo se da hoće, eto nas uskoro na kablu širom Srbije, a možda i na satelitu – uverljivo potvrđuje Aleksandar Pantelić, vlasnik i direktor Agencije za produkciju i marketing „Sfera“, koja je osnivač i pokretač „Navigatora“.
„Navigator“ je gotovo dve godine bio samo istoimena turistička emisija na programima lokalnih televizija, a onda se rodila ndeja i o zasebnom, specijalizovanom TV kanalu.
Danas, što sopstvenom produkcijom, što otkupljenim turističkim serijalima, ekipa „Navigatora“ od samo četvoro stalno zaposlenih i još toliko povremenih saradnika, pod dirigentskom palicom Ane Milašinović, kao glavnog i odgovornog urednika, realizuje celodnevni program.


D. Stojić – G. Šljivić

Tagovi

Povezani tekstovi