Pretučen fotoreporter „Novosti“

Naš fotreporter zabeležio je gužvu na terenu i oko njega, pošto su navijači fizički napali sudiju Iliju Kovačevića iz Valjevca. Huligani su nastavili da „treniraju strogoću“, pa su nasrnuli i na sekretara FK „Loznica“ Savu Markovića, a potom i našeg fotoreportera.


-Napali su me uz reči šta ja imam da slikam i ko mi je to dozvolio. Jedan od njih snažno me je pesnicom udario u desnu slepaočnicu – priča Backović. Okliznuo sam se, pao na zemlju, a onda me je drugi udario nogom uglavu.. Oštećen je fotoaparat i otkinut mi je ručnisat. Ubrzo, pojavio se policajac, koji me je odveo na „sigurno“, na mesto gde sede rezervni fudbaleri. Opetsu me saletali huligani, pa sam otišao u sudijsku svlačionicu, ali time se strasti nisu smirile.


Backović kaže da je uprkos policiji, koja je bila prisutna, u svlačaonicu ulaze ljudikoji su bliski Drini i traže da, po svaku cenu, izvadi film. Pošto je rekao danema film, već karticu „žestoki momci“ iz Ljubovije traže brisanje svih snimaka koji svedoči o gužvi i ko je koga tukao.


-Toliko su bili „podivljali“ da im policija nije mogla gotovo ništa. Kad sam izlazio iz svalačaonice, uprkos izbrisanim slikama, na moj račun „sasute“ su pretnje kao i poruka da ću uvek, kad budem dolazio u Ljuboviju, dobiti batine-rekao je Backović.


V.Mitrić

Tagovi

Povezani tekstovi