Ovajdiće se i novinari

Zbog aukcijske „mrtve trke“ nekoliko potencijalnih kupaca i, na kraju, basnoslovne svote koju je „izlicitirao“ novosadski biznismen Ostoja Tegeltija, Vrnjačkom Banjom kruže najraznovrsnije „političke“ spekulacije. Tako se ova kupoprodaja uglavnom vezuje za „spregu“ čelnika vrnjačke opštine sa potencijalnim kupcima, pa i kragujevačkom agencijom „Legat“, a sve u svetlu predstojećih izbora.
– To su, naravno, čaršijske priče koje nemaju veze sa istinom. Sva moja „umešanost“ svodi se na to da sam radio u skladu sa zakonom i odlukama lokalne skupštine kao osnivača VRT – kategoričan je Rodoljub Džamić, predsednik vrnjačke opštine.
Na sličan način reaguje i agencija „Legat“ koja već nekoliko godina uspešno organizuje sve popularniji vrnjački festival narodne muzike „Dragiša Nedović“: – Nismo ni bili zainteresovani, tim pre što, zbog nekih nesporazuma, sa vrnjačkom opštinom već godinu dana komuniciramo samo pismima – kaže Dragan Alempijević, vlasnik agencije „Legat“.
Posle svega, ipak, ostaje samo pitanje hoće li stvarni kupac održati reč i do 17. novembra, kada ističe rok, isplatiti 191 milion dinara. A, do tada, najviše razloga za zadovoljstvo imaju 42 zaposlena. Jer, osim što su se „lepo prodali“, vrnjački novinari nadaju se da će se nešto i lično ovajditi od onih 15 odsto „kapitala“ preostalog u radničkim akcijama.


D. Stojić

Tagovi

Povezani tekstovi