Zrenjanin: Novi koncept za stari list

List ima najveći tiraž među lokalnim glasilima u Srbiji, ali želimo da ga osavremenimo, da uvedemo više kolornih strana i više zanimljivih tema. Redakcija je velika, ima 55 zaposlenih i treba dodatno da ih uposlimo. Čitaoci će, nadam se, vrlo brzo primetiti poboljšanje – rekao je prekjuče na proslavi 55 godina izlaženja lista Srđan Vučurević, jedan od vlasnika, najavljujući redizajn.
Prema njegovim rečima četvoročlani konzorcijum je kupovinom lista Zrenjanin zaokružio grupu medija koje poseduje u Vojvodini.
U okviru ove grupacije sada su Subotičke novine, Somborske, Kikindske, Vršačka kula, Građanski list, Sremske novine, Nedeljne novine u Bačkoj Palanci i sada Zrenjanin.
Inače, list Zrenjanin prodat je na trećoj aukcijskoj prodaji pre mesec dana. Reč je o 70 odsto kapitala lista Zrenjanin koji postoji punih 55 godina i trenutno izlazi jednom nedeljno u tiražu od 11.000 primeraka.
Zrenjanin se čita i prodaje u pet opština srednjeg Banata. Kupoprodajnim ugovorom predviđeno je i investiranje od 1,3 miliona dinara.


M. P.

Tagovi

Povezani tekstovi