Po primerak Danasa za policiju i Hitnu pomoć

Loše vreme i kiša nisu omeli Danasovu ekipu, ali ni čitaoce da uz primerak svojih novina dobiju i poklon. Ovog puta čitaoci su uz primerak Danasa dobijali novi MTS broj s dopunom od 200 dinara, a najsrećniji su bili dobitnici srećke „Ogrebi i blago tebi“, koja se dobija uz svaki novi MTS broj.


Akciju u Golupcu podržala je i opština


– Danas čitam svakog dana jer je reč o najobjektivnijim novinama koje su sto odsto profesionalne. Za čitanje su posebno interesantni Danasovi dodaci – rekao je predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić. Pune reči hvale za našu akciju imala je direktorka hotela „Golubački grad“ Rosica Marković Pejić koja zbog posla ne stiže svakog dana da pročita naš list.
– Akcija vam je lepo osmišljena. Ovo je idealna prilika da se upoznate sa svojim čitaocima. Trebalo bi da je organizujete češće – rekla nam je direktorka hotela „Golubački grad“.
Primerak Danasa i poklon juče su dobili i svi iz policijske stanice Golubac koji su se na Danasovom štandu zatekli ovog puta ne zbog policijskog, već svog posla.
Danasov štand u Kladovu posetio je i Aleksandar Popović, lekar u Hitnoj pomoći, koji je „pazario“ pet primeraka našeg lista.
– Došao sam da kupim Danas umesto svojih doktorki koje ga inače kupuju svakog dana – objasnio nam je ovaj kavaljer.
Posle posete Kladovu Danasov karavan zaustavio se i u Donjem Milanovcu.
– Danas čitamo svi u porodici, supruga i ja, a sin kad je kod kuće. To je nešto najbolje što se pojavilo od devedesetih na ovamo. Danas piše otvoreno, prikazuje realno stanje stvari. To je građanski list koji je okrenut ka budućnosti. Ne šminka stanje i kritičan je u najboljem smislu te reči – rekao nam je Bato Boškić, advokat iz Donjeg Milanovca, jedan od naših najstarijih čitalaca, ali samo po stažu čitanja našeg lista. Danasov štand posetio je i službenik Milan Ristić, takođe po svom stažu jedan od najstarijih čitalaca Danasa u ovom gradu na Dunavu.
– Danas kupujem svakog dana. Ranije sam čitao Borbu, pa Našu borbu, a po gašenju ovog lista prešao sam na Danas u kojem najradije čitam kolumne – rekao je ovaj službenik iz Milanovca koji nam se poverio da ne propušta da svake godine proslavi Danasov rođendan, s obzirom na to da je 9. juna rođen njegov sin.
Kako bi sve proteklo u duhu našeg lista i kritičkog odnosa prema stvarnosti pobrinula se naša čitateljka Nevenka Jevrić, koja nam je uputila dobronamernu kritiku, odnosno zamerila na štampanim slovima „koja se utapaju u hartiju“, što otežava čitanje.



Slavica Đorđević iz sindikata Nezavisnost iz Majdanpeka Danas čita povremeno, a u subotu nije propustila priliku da uz „najkulturnije“ novine dobije i novi broj za mobilni telefon.
– Danas sam čitala od samog početka. Od pre godinu dana ne kupujem ga redovno, nemam za to neki poseban razlog, ali kad god mi dođe u ruke pročitam ga celog, jer je u njemu sve interesantno. Iz tekstova koji se objavljuju u Danasu može mnogo toga da se nauči – kaže Đorđević.


B.Č. Bačić

Tagovi

Povezani tekstovi