U Vojvodini 19 lokalnih televizija

Po prvi put među njima je i jedan broj stanica civilnog sektora. Iako u etru postoji prostor za 147 TV kanala, broj odobrenih dozvola je manji, jer, prema objašnjenju iz RRA, za pojedina područja jednostavno nije bilo zainteresovanih emitera pa će na tim mestima konkurs biti ponovljen.


Ovom odlukom Saveta RRA „okončane su sve raspodele dozvola za TV stanice i više u etru nema mesta ni za jedan novi TV kanal” u narednih osam godina, navodi se u saopštenju Sveta RRA i “eventualne izmene moguće su samo u slučaju ubrzane digitalizacije zemaljske radiodifuzije, što je malo verovatno”.


U narednih osam godina, koliko važi izdata dozvola u Vojvodini s lokalnom licencom radiće TV Pančevo, TV BK „Jet company” iz Kikinde, OK TV iz Kovačice. TV „Lav” iz Vršca i TV Panovizija, takođe iz Vršca, TV „Petrovec ”iz Bačkog Petrovca, TV NS Plus iz Novog Sada, TV „Delta” i TV „Mozaik” dele istu frekvenciju, TV „Beseda”, TV „Kanal 9”, TV „Apolo” i TV „Hipo” (sve iz Novog Sada), TV „Kanal 25” iz Odžaka, TV „Spektar” iz Sombora, TV M iz Sremske Mitrovice, TV YUECO i TV„Panon” iz Subotice (zajednički će koristiti frekvenciju) i TV Bačka iz Vrbasa .


Kako se u saopštenju Saveta RRA navodi, ova odluka će biti konačna nakon roka za podnošenje prigovora koji traje 15 dana.


M. Ž.


 

Tagovi

Povezani tekstovi