Ako nema frekvencije, kamere se gase

Doduše, RRA nije nam dostavila nikakvo rešenje o svojoj odluci, pa ne znamo zbog čega nismo dobili frekvenciju, ali ćemo se svakako žaliti.


Zaposleni su se obratili ovdašnjoj javnosti i zapitali nadležne jer je ova televizija javno, odnosno opštinsko preduzeće, te šta će biti sa 18 radnika ovdašnje medijske kuće. Ova televizija krajem januara iduće godine obeležava deceniju postojanja, a zaposleni se pribojavaju da im to ne bude i poslednji jubilej.


„Osnivač, odnosno SO kao vlasnik, nije se oglasila povodom poslednje odluke RRA”, kažu između ostalog, u svom saopštenju zaposleni. Iako u etru postoji prostor za 147 televizijskih kanala, broj odobrenih dozvola je manji, jer prema saopštenju RR za pojedina područja nije bilo zainteresovanih emitera. Zbog toga će konkurs delimično biti ponovljen, a odlukom saveta RRA okončane su sve raspodele dozvola za tv stanice i više nema mesta ni za jedan novi TV kanal u narednih osam godina” , navodi se u saopštenju RRA.


Za bačkopalanačku opštinu bile su predviđene dve frekvencije, a tv BAP je konkurisala dok privatna TV „Lasta” nije ni podnela zahtev. Novinar TV BAP Milan Kanelan sebi, ali i nadležnima, postavlja pitanje: „Da li ova TV ima pravo da ponovo konkuriše, ili to pravo u drugom krugu imaju samo oni potencijalni emiteri koji do sada nisu konkurisali?”


Ono što je sporno, a što su odavno znali nadležni u opštini je činjenica da vlasnički odnosi u TV BAP nisu razrešeni.Naime, 6o odsto vlasništva pripada opštini, a 4o odsto vlasništva ima RTS. Nerešeno je i pitanje vlasništva nad zemljištem u Sremu na kome je lociran predajnik ove televizije . Navodno, uspostavljeni su kontakti sa RTS koja će po najnovijim informacijama odustati od svog udela u ovoj lokalnoj TV. Pitanje elektronskih medija u Bačkoj Palanci je aktuelno, pa čak i pojedine političke stranke na svojim konferencijama za štampu upozoravaju da ovoj opštini možda preti medijski mrak u sferi elektronskih sredstava informisanja.


M. Sudžum

Tagovi

Povezani tekstovi