Traže vanstranačku ličnost

Na konferenciji za novinare koju su, prema njihovim rečima, održali kao odgovor na tekst Smajlovićeve objavljen u jučerašnjem broju Politike, sindikalci su rekli da njeno smenjivanje zahtevaju jer je dovela „svoje ljude, a na zatečeni sastav ne želi da se oslanja“.
Predstavnik sindikata Boško Jakšić naveo je da su se novinari fokusirali na zahtev o smenjivanju Smajlovićeve jer im je ona direktni nadređeni, a da će preostala tri Politikina sindikata odlučiti o zahtevu za smenjivanje generalnog direktora Srđana Janićijevića.
Predstavnici Sindikata novinara Politike istakli su da bi kao praksa trebalo da se uvede da određena osoba za svoje postavljanje na mesto glavnog i odgovornog urednika mora da dobije saglasnost redakcije, kao i da ta osoba treba da bude vanstranačka ličnost. Predstavnik tog sindikata Ljubodrag Stojadinović naveo je da sadašnja urednica neće da se sreće s redakcijom i da je jedini sastanak s njom održan kada je postavljena na to mesto.
Ljiljana Smajlović je u tekstu u jučerašnjoj Politici navela da je nezadovoljstvo novinara u sindikatu ispoljeno u oktobru, kada je u listu počela nova sistematizacija koja će ugroziti pozicije kolega koje ne pružaju maksimalan doprinos. Ona je napisala i da je u ponedeljak novinarima prenela da tvrdnju da je Politika propartijsko glasilo demantuje činjenica da objavljuje kolumne Boška Jakšića, u kojima on pronalazi sve ingenioznije razloge da se Kosovu što pre da nezavisnost.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi