Udruženje „Naši“ zatrpano uvredama

Aranđelovac –  Posle velikih nemira, zbog kojih je u ponedeljak u Aranđelovcu otkazana promocija radio emisije „Peščanik“ Radija B 92, na imejl adresu Udruženja građana „Naši“ stiglo je na desetine pisma uvredljivog sadržaja, u kojima se preti njegovim članovima. Prema navodima predsednika ovog udruženja Ivana Ivanovića, jednog od organizatora protesta povodom promocije „Peščanika“, pored pretnji, u porukama se na najbizarniji način vređa pravoslavna crkva.


– Poslednjih dana Televizija B 92 predstavila nas je kao najveće zlo u Srbiji. Oni nijednog trenutka nisu pomenuli pravi razlog našeg nezadovoljstva, onu pedersku organizaciju koja na njihovom sajtu pljuje po srpskoj crkvi. Kada sam novinarku B 92, čijeg se imena ne sećam, koja me je, uzgred rečeno, tajno uključila u program, pitao da postavim blog na sajtu njihove RTV, ona mi se samo cinično nasmejala. Ako je istina da se zalažu za slobodu mišljenja, evo, sada javno tražim od B92 da nam omogući da iznesemo svoje stavove. To do sada nije bilo moguće. Oni čak i ne objavljuju komentare naših članova, ali je nekim ludacima omogućeno da u vidu komentara šalju slike homoseksualaca u najlascivnijim pozama – ističe Ivanović.


Predsednik Udruženja „Naši“ tvrdi da mediji u Srbiji jednostrano izveštavaju javnost o događajima koji već više od dve nedelje potresaju Aranđelovac. On kaže da niko nije objavio vest da je emisiju u zakupljenom terminu, koja je pre dve nedelja bila uzrok prvog otkazivanja promocije „Peščanika“, nasilno prekinuo lider SPO-a u ovom gradu Miodrag Podgorac.


Direktorka TV Šumadija Nataša Živanović potvrdila je za Glas javnosti da je Podgorac pre dve nedelje upao u prostorije TV potpuno pijan. Prema njenim rečima, on je divljao u holu, lupao čaše i flaše, a kada je pokušala da ga u tome spreči, on je i na nju fizički nasrnuo.


– Nije ovo prva akcija ovakvog tipa samozvanog aranđelovačkog kabadahije. On je sam sebe proglasio za vrhovnog cenzora, i kad neka emisija nije po njegovom ukusu, on smesta zove telefonom, ili dolazi u televiziju da sa svojim pajtašima podeli pravdu na licu mesta – naglašava Živanovićeva.


Prozvani predsednik Podgorac ne poriče da je prekinuo spornu emisiju. On smatra da je to bila njegova dužnost i obaveza, zbog toga što se „punih 17 godina borio za slobodu mišljenja“. Inače, Podgorac sa svojom strankom, uz pomoć radikala, socijalista, dvojice demokrata i po jednog predstavnika stranke G 17 plus i Pokreta snaga Srbije vodi aranđelovačku opštinu.


– Ta Živanovićeva je smenjena, a to će biti ozvaničeno u petak na Skupštini. Ona to vrlo dobro zna, pa se unervozila, i sada me blati po Aranđelovcu. To je jedna nesposobna žena koja je RTV Šumadiju dovela do prosjačkog štapa. Ništa ne zna, tako da nije dostavila ni potrebnu dokumentaciju za izdavanje dozvole za rad. Ne stidim se što sam prekinuo emisiju. Ne može kako se kome ćefne da poziva narod na rušenje. Niti bivši potpredsednik opštine Rajko Anić, koji je praktično držao monolog u toj emisiji, da pljuje po sadašnjem opštinskom rukovodstvu – istakao je Podgorac.


Sina

Tagovi

Povezani tekstovi