Studio B će biti brži, servisniji i zabavniji

Povratak – Da li ćete nešto promeniti u programskoj šemi Studija B?
– Promenio sam termin vesti koje su počinjale u jedan i pet sati. Ne znam zašto je to bilo tako jer je praksa da vesti počinju na pun sat. Imam u planu da ubrzam sve segmente programa, a akcenat ću staviti na jutarnji program jer je najgledaniji. Čitav program Studija B biće spoj informativnog i zabavnog, a vesti će biti brze i atraktivne. Nameravam i da podignem rejting radija koji je bio velika institucija. Njegov temelj biće gradske vesti.
Studio B je sada u vlasništvu Skupštine grada, a šta je s privatizacijom?
– Većina zaposlenih na Studiju B za to je da televizija bude javno preduzeće. Imati gradski servis je važno za građane, ali skupo za gazde. Tu nema mesta komercijalizaciji.
Uslovi rada u Palati „Beograd“ su teški, da li postoji mogućnost da se televizija preseli?
– Skupština grada je mnogo novca uložila u rekonstrukciju Studija B i u tehnička sredstva. Studio B u „Beograđanki“ je od osnivanja i ne postoje ideje o njegovom premeštanju iako nije najsrećnije rešenje imati televiziju na poslednjem spratu najviše zgrade u centru grada.
Rekli ste da od Studija B nećete da napravite B-92. Šta će Studio B postati?
– Studio B kuća je koja godinama ima negativan imidž. Priča se da nema dobru tehniku, da su kamermani pijani, ljudi slabo plaćeni. Ali nije tako, ima veliki potencijal i ubuduće će imati one sadržaje koji čine život malog običnog čoveka.
Da li će se na vašem programu možda pojaviti neki rialiti šou?
– Neće biti ništa poput Velikog brata, ali će sigurno biti zanimljivih emisija.

M. Joksimović

Tagovi

Povezani tekstovi