Miloš Vasić novinar godine

Miloš Vasić, izabran u anketi „Sedma sila o sebi“ za najboljeg novinara godine, kaže da je počastvovan priznanjem.
– Sada već tradicionalna anketa magazina Status je vrlo cenjena među novinarima, ali i u društvu. Velika mi je čast što sam se našao među dobitnicima ove nagrade i što su me izabrale kolege iz druge vrste medija, a zahvalan sam i ekipi ovog cenjenog magazina – izjavio je za Danas prvonagrađeni među kolegama Miloš Vasić.
Prošlogodišnji „pobednik“ u ovoj kategoriji Jugoslav Ćosić, urednik i jedan od autora emisije Poligraf, našao se na drugom mestu, dok je nešto manje glasova kolega dobila Danica Vučenić, sa Radija B92.
Anketirani novinari su za najbolje tekstove izabrali one koje su pisali Zoran Panović i Miloš Vasić, kao i Zoran Pavić.
Najbolje dnevne novine su Blic, koji je po oceni novinara „aktuelan“ i sa „uravnoteženom uređivačkom politikom“, a za njim slede Danas i Politika. Među magazinima, prvo je Vreme, a zatim Status i NIN.
Nimalo laskavo prvo mesto u kategoriji „Bruka za profesiju“ dominantno su osvojili Đuro Bilbija i uredništvo lista Kurir, između ostalog i zbog „objavljivanja intervjua, pri tom lošeg, sa Legijom“, na drugom mestu je Dragan J. Vučićević, urednik lista Press, a treće mesto dele Aleksandar Tijanić i Simonida Kažić. Najgore dnevne novine, prema oceni novinara, jesu Kurir, Pravda i Press, a najgore periodične novine su Skandal, NIN i Svet.
Kad je reč o elektronskim medijima, B92 je i ove godine neprikosnoven. Ova medijska kuća osvojila je sva prva mesta. U kategoriji „najbolja TV stanica“ slede je, kao i prošle godine, RTS i Studio B, dok su među „najboljim radio stanicama“ za njom Studio B i Radio Beograd. I kada je reč o „najboljoj TV i radijskoj emisiji“, kao i „TV licu godine“ – skoro da nemaju konkurente: tu su se, redom, našli „Utisak nedelje“, „Poligraf“ i „Kvadratura kruga“ sa RTS, potom, „Kažiprst“, „Peščanik“ i „Dizanje“, te Jugoslav Ćosić, Olja Bećković i Goran Dimitrijević.
– Ove godine su se novinari u značajnom broju odazvali i ono što je dobro jeste da se nisu ponovili incidenti koji su obeležili prošlogodišnju anketu. Interesantno je da su novinari B92, s kojima imamo dobru saradnju, odbili da učestvuju u anketi, dok novinari Kurira, Presa, Standarda, NIN i lista Sutra nisu ni bili predviđeni za anketu – kaže Slaviša Lekić, glavni i odgovorni urednik lista Status.


J. Č.

Tagovi

Povezani tekstovi