Drama na obali reke Toplice

– Bio sam zamišljen. Oko mene je sve bilo belo od snega. U jednom trenutku sam počeo da propadam. Nisam odmah ni shvatio gde ja to padam, dok nisam upao u vodu – priča Petar.


Na tom mestu Toplica je duboka oko jedan metar. Obala je veoma strma, a na suprotnoj strani je ozidana obala i ograda preduzeća „Metalac“. Petar se našao u bezizlaznoj situaciji jer se tu u Toplicu uliva kanal koji pokreće hidrocentralu. Voda je veoma brza i Petar natopljen vodom uspeo je samo da se uhvati za obalu da ga voda ne bi odnela. Nije mogao nikako da se izvuče sam jer je obala veoma strma.


– Uhvatio sam se za obalu i očekivao smrt. Odelo na meni je bilo teško, voda brza. Grčevito sam se držao za neku izbočinu. Desetak metara iznad moje glave je put odakle sam pao, ali nije nailazio niko – objašnjava Petar, sa vidljivim ogrebotinama na licu.


Miloš Ivanović, novinar TV Avala, vraćao se kući iz grada i začuo je zapomaganje iz vode.
– Čuo sam kako neko doziva u pomoć. Prišao sam do obale i ugledao čoveka u vodi. Pošto je sneg, nisam smeo da priđem bliže. Obala je strma kao zid. Gledao sam okolo da pronađem mesto gde mogu da siđem do vode, ali to nije bilo moguće. Srećom po Petra, naišla su dva čoveka i pronašli smo u blizini dugačku motku. Dok su me oni držali, ja sam se malo spustio i pružio motku za koju se Petar uhvatio. Tako smo ga izvukli. To uopšte nije bilo lako jer mu je garderoba bila natopljena vodom, pa se on stalno klizao i postojala je opasnost da ponovi padne nazad – kaže Miloš.


Kada su ga izvukli na obalu, Miloš je Petra, na kome se već ledila garderoba, odveo do škole gde radi. Zatim je otišao kući i doneo mu odeću da se presvuče. Kada se presvukao, Petar se tek tada uplašio. Postao je svestan da je samo zahvaljujući hrabrom novinaru ostao živ.


Sina

Tagovi

Povezani tekstovi