Smena Upravnog odbora pravno valjana

DSHV smatra da je akt o smeni upravnog odbora „Hrvatske riječi“ pravno valjan i da Hrvatsko nacionalno vijeće radi po istim pravnim propisima po kojima u Srbiji rade i svi ostali saveti nacionalnih manjina.
„DSHV jeste bio nezadovoljan radom direktora NIU Hrvatska riječ, ali za smenu upravnog odbora glasao je samo deo većnika iz naše stranke… Za vreme njegovog mandata, tokom kojeg je vršio i dužnost glavnog i odgovornog urednika, niko nije doznao kako novine stižu do čitalaca, niti stvarni tiraž lista, kao ni to koliki se novac troši u ovoj kući. Osnivač o tome nije bio informisan, a list je, uz to, bez znanja osnivača počeo finansirati i informativne biltene drugih udruženja“, navodi se u saopštenju DSHV.
Ova stranka, takođe, demantuje tvrdnje direktora Hrvatske riječi u ostavci da je DSHV tražio smene novinara, a njemu lično zamera neprofesionalan odnos prema glavnom uredniku, kao i to da je pokušavao da utiče na članove Hrvatskog nacionalnog vijeća. DSHV je zbog svega toga preko svojih većnika u HNV zatražio da se ispita celokupno poslovanje NIU Hrvatska riječ, kao i ugovor o radu na neodređeno vreme koje je, kako tvrde u ovoj stranci, direktor sklopio sa ovom izdavačkom kućom.


V. L.
 



 

Tagovi

Povezani tekstovi