I „Vreme“ se menja

Nedeljnik „Vreme“ dobio je novog direktora, pravnika Branka Popovića. On je, na mestu direktora NP „Vreme“, nasledio Dragoljuba Žarkovića, dosadašnjeg vršioca ove dužnosti.
Do smene je došlo na predlog većinskog vlasnik Borisa S. Popovića, sina Vesne Pešić i advokata Srđe Popovića, a izglasala ga je skupština akcionara. Žarković je ostao na mestu glavnog i odgovornog urednika ovog lista.
– Bio sam vršilac dužnosti direktora deset godina i nije mi žao što to više nisam. Moja smena nema političku pozadinu, kaže za „Novosti“ Žarković. Ona je, objašnjava, posledica namere većinskog vlasnika da unapredi poslovanje i da novinom upravlja neko ko ima više menadžerskih sposobnosti.
– Bio sam direktor iz prisile i nisam bio mnogo oduševljen tim poslom. Sad mogu da se bavim novinarskim poslom. I dalje sam glavni i odgovorni urednik i ne razmišljam o odlasku sa tog mesta.Govorkanja o smeni Žarkovića sa funkcije direktora, a možda i sa mesta glavnog i odgovornog urednika mogu se čuti u kontekstu zahuktalih predizbornih kampanja i skorih izbora. Navodno, većinski vlasnik „Vremena“, advokat Boris Popović, sin Vesne Pešić, poslanice Liberalno demokratske partije, želi da uređivačku politiku ovog uticajnog nedeljnika kroji neko ko je bliži politici LDP.
– To što imamo novog direktora neće uticati na našu uređivačku politiku – kaže Žarković. Ugovor između vlasnika i redakcije takav je da nema mešanja u urećivački posao.

Tagovi

Povezani tekstovi