Vlast osuđuje medije zbog napada opozicije

– Legitimno je pravo stranačkih lidera da se bore za glasove, ali se to legitimno pravo zloupotrebljava bez ikakvih sankcija, saopštio je Pokret i istakao da pojedini mediji, među kojima su oni apostrofirali TV „Panoviziju“, zdušno forsiraju upravo ovaj pristup. – Svedoci smo, zahvaljujući lokalnoj TV „Panovizija“, da se poslednjih dana i u našem gradu, kao putujući cirkus, pojavljuju zagovornici određenih stranaka koji besomučno vređaju pojedince i omalovažavaju sve pozitivne tokove i ideje. U prilici smo da čujemo čoveka koji je došao u naš grad da prosipa mudrosti, a nije bio u stanju da dobije odborničko mesto ni u njegovom mestu, Obrenovcu, te onog što svake sezone menja i čizme i stranku za čije se interese bori, istaklo je predsedništvo Pokreta VRER u svom saopštenju i ocenilo da TV „Panovizija“ krši Zakon o javnom infomisanju, te Zakon o radiodifuziji.
– Poštovanje Obavezujućeg uputstava Republičke radiodifuzne agencije vezano za ponašanje emitera u sklopu predizbornih aktivnosti, odnosno političkog marketinga, za njih, očigledno, ne važi, jer imaju moćnog zaštitnika, kome, po svemu sudeći, odgovara da se medijskom zloupotrebom i malverzacijama, korišćenjem nesuvislih montaža, plasiranjem poluistina i laži Vrščani počnu popreko gledati. Pokret „Vršačka regija evropska regija“ oštro osuđuje svaku vrstu medijske zloupotrebe i poziva sve predstavnike medija na profesionalnost, toleranciju i dostojanstvo u obavljanju svog vrlo odgovornog posla, sa željom da se suviše uzburkane strasti stišaju, da svaki građanin svoja politička opredeljenja ispoljava bez pritisaka, na osnovu programskih ciljeva stranačkih lidera, a bez pokušaja pridobijanja glasova manipulantskim trikovima, ispoljavanjima amoziteta i širenja govora mržnje, stoji u saopštenju Pokreta VRER.
Glavni i dogovorni urednik TV „Panovizije“ Branislav Lazin u reagovanju na ovo saopštenje rekao je da se u novom napadu na ovu medijsku kuću „kao i obično nalazi stara ekipa“.
– To je retrosnaga koja se obogatila u Miloševićevsko vreme, danas sakrivena iza nekakvog fantomskog pokreta u Vršcu, koji ni sa Evropom, ni sa pokretom, a ni sa izmišljenom vršačkom regijom nema ama baš ništa! Kao prvo, tim pokretom vlada i caruje sumnjivi bogatašapsolutista sa vrlo izraženim političkim težnjama, koji postavlja predsednike svoje političko interesne ekipe kako mu se ćefne, pa se tu ništa i ne pokreće osim gradske imovine, a ona se već godinama evidentno seli u vlasništvo njegove kvazifilantropske organizacije. I ta firma se takođe nalazi u interesnom kolu te političkonepolitičke klike. Evropa u njihovom imenu je zajednička s takvim strukturama koliko je zajednička i lokalna vlast tog pokreta sa lokalnim šešeljevcima sa kojima koalira već četvrtu godinu. Dalje, nepostojeća Vršačka regija koju proturaju je šarena laža koja je razotkrivena između ostalog i istinom da je pod njihovom vlašću Vrsšac dočekao da izgubi sve epitete grada, a kamoli da postane region!
Ispod časti je polemisati sa marionetama te strukture koje žele da uguše medije i bilo kakvu mogućnosti da se reč kritike i oponentskog razmišljanja čuje, a čiji gazda hara gradom kako svojim političko finansijskim malverzacijama tako i kvazikulturnim vrednostima koje njegovi radikali nameću Vršcu i to u najgorem srednjevekovno-feudalnom maniru. I sami žrtva marifetluka i laži kojima se takva struktura služi kako preko jedne televizije koja je takođe u njihovom vlasništvu, tako i pomoću nekorektnog uticaja na kablovskog distributera i podmetanja predstavki Radiodifuznoj agenciji. TV „Panovizija“ se svojim radom ipak izborila za frekvenciju i status i sačekaće još kraće vreme da se oni koji su se prepoznali u rečima poslanika Vladana Batića suoče sa sudbinom kakvu im je na izborima i predvideo – rekao je Lazin.


A.Čupić


 

Tagovi

Povezani tekstovi