Novinaru pretili likvidacijom

– Pretnje da ću biti likvidiran koje mi šalju saradnici obaveštajnih službi, poput poslednje koju sam u subotu po podne telefonom dobio od izvesnog T. T., nastanjenog u Baru, mene lično ne mogu uplašiti, jer ih je bilo i ranije, ali je zato uznemirena čitava moja uža i šira familija – naveo je Jovanović u pismu Kalamperoviću.
Jovanović je kolegama novinarima kazao da mu je jasan motiv nalogodavaca koji, kako je rekao, angažuju „špijunske protuve” da bi ga zastrašivale.
– Cilj im je da me proteraju iz Crne Gore. Ukoliko ne dobijem adekvatnu zaštitu države, biću prinuđen da se zajedno sa porodicom vrlo brzo odselim za Srbiju. Neće mi to biti prvi progon, ali biće, svakako, teži od onoga, takođe nasilnog, od pre osam i po godina sa Kosova i Metohije – veli Jovanović, koji je do 1999. godine živio u Đakovici.
Hajka na njega, kako naglašava, traje u kontinuitetu dve godine, a intenzivirana je pre desetak meseci, posle serije tekstova u vezi sa masovnom uzurpacijom i otimačinom državnog zemljišta u Sutomoru od strane policajaca i policijskih starešina. Ubrzo su usledile pretnje sa anonimnih odnosno zaštićenih telefonskih brojeva, specijalno izrađenim predmetom, izbušene su mu gume na automobilu, a kako kaže, bilo je i pokušaja režirane saobraćajne nezgode, o čemu je, takođe, obavestio vrh crnogorskog MUP-a.
Jovanović podvlači da motive za napade na njega ne treba tražiti samo u novinskim tekstovima čiji je autor, već i u njegovom javnom angažmanu na mestu predsednika Saveza udruženja raseljenih i izbeglih u Crnoj Gori.


M. Vujović

Tagovi

Povezani tekstovi