Urednički tim Evrope pokreće novi list

On je podsetio da je odlukom vlasnika Evrope Filipa Ceptera taj list prestao da postoji, odnosno i list i preduzeće su likvidirani iz finansijskih razloga. „Ne znam razloge za takvu odluku ali je prihvatam kao čisto poslovnu“, rekao je Veličković i dodao da sve što se dešava u medijima u poslednje vreme za posledicu ima činjenicu da to koristi nekim političkim interesima.
Prema njegovim rečima, Evropa je u poslednjih šest meseci uspela da izgradi novu reputaciju i stekne novu publiku u odnosu na onu koju je ranije imala. Jedan od nekadašnjih urednika Evrope Miša Brkić istakao je da činjenica da je vlasnik likvidirao preduzeće kod njega „rađa sumnju“ da su u pitanju politički pritisci jer se postavlja pitanje zašto Filip Cepter nije prodao novine. „Činjenica da je list likvidiran po kratkom postupku a da nisu razmislili o prodaji rađa sumnju da je Cepter bio pod velikim pritiscima onih snaga koje hoće da Srbiju odvoje od Evrope“, kazao je Brkić.
Sa Brkićevom odlukom da nisu u pitanju čisto poslovni razlozi gašenja magazina složila se i dosadašnja pomoćnica glavnog urednika Nastasja Radović koja je navela da ne vidi racionalan razlog za gašenje kada se uzme u obzir bogatstvo vlasnika Filipa Ceptera. Na konferenciji za novinare predstavljena je i naslovna strana broja koji je pripremljen i koji je trebalo da izađe 14. februara na kojoj je premijer Vojislav Koštunica i naslov „Politička biografija – Rišelje od Lamanče“.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi