Sramota za Srbiju

Da je tako pokazuje jedan apsurd. Ta besna rulja razlupala je i automobil Ambasade Brazila, zemlje koja se odlučno protivi nezavisnosti južne srpske pokrajine.
Isto tako, posle rušenja slovenačke ambasade, televizijski kadar se zaustavio na limenci piva koju su bacili huligani. Među srčom i kamenicama, jedan detalj je štrčao – etiketa poznate slovenačke pivnice. Toliko o mržnji prema bivšim zemljacima.
Nažalost, sve to je jedva dočekao američki Si-En-En, pa je ta medijska kuća uništavanje radnji po Beogradu, u kojima uzgred rečeno rade naši ljudi, iskoristila kao lepu podlogu za svoju propagandu.
Srbi su opet predstavljeni kao divljaci, dok je iz Prištine stizala slika vatrometa, veselih ljudi i priče o multikulturalnosti. Tužno je i to što i američka javnost verovatno neće saznati da je reč o šačici primitivaca, a ne o celom srpskom narodu.


Nenad Jaćimović
Posle ovih događaja, jedno je sigurno – većina tih umova nije shvatila da su svojim činjenjem zapravo pomogli Albancima i onima koje „mrze“. Sada je red da policija odradi svoj posao i pohapsi nasilnike. Za razlupanu imovinu po Beogradu ćemo se nekako i snaći, ali „popravka“ negativne sliku Srbije u svetu sada će biti još teža.

Tagovi

Povezani tekstovi