Novinare ponovo izbacuju iz sudnica

Kako nam je rekao glavni i odgovorni urednik Nove Timočke revije, advokat odbrane Slađana Bogdanović, „koja je inače bivša direktorka TV Zaječar u vremenu Miloševićevog režima“, zatražila je od predsednika Sudskog veća Zorana Jovanovića da udalji novinare Timočke revije sa suđenja, pod izgovorom da su u prošlom broju revije objavljeni tekstovi koji nemaju nikakve veze sa „istinom“ oko ovog suđenja.
– Tada je sudija rekao da se slaže s tim, pa smo moj kolega i ja udaljeni sa suđenja. Verujem da je Boško Ničić umešan u ovaj incident, čim je odbrana tražila naše izbacivanje – objašnjava Stojanović i dodaje da je odmah po nastanku Nove Timočke revije predsednik opštine Ničić počeo sa atacima na ovu reviju, „jer nismo hteli da igramo po njegovim notama“.
Prema njegovim rečima, 2006. godine novinarima Timočke revije bilo je zabranjeno da izveštavaju sa zaječarske Gitarijade, „dok smo pre šest meseci kažnjeni od poreske uprave sa 300. 000 dinara zbog remitende“.
– Kada sam kasnije razgovarao sa inspektorkom, ona mi je rekla da ne zna šta se dešava i da je ništa ne pitam – naglašava Stojanović.
On najavljuje da će predstavnici Timočke revije danas ponovo pokušati da uđu na nastavak suđenja, „i ako budu hteli da nas opet udalje, nećemo izaći iz Suda“.


J. D.

Tagovi

Povezani tekstovi