Novinar Newsmax Adria: Incident kod Linglonga urnebesan i zabrinjavajuć

Foto: N1
Foto: N1

Incident ispred fabrike Linglong, kada su radnici ometali TV ekipu Newsmax Adria, ima dva sloja – prvi je urnebes, a drugi zabrinjavajuć, izjavio je novinar te televizije Željko Veljković.

Nije meni toliko pitanje šta kriju, nego zašto”, rekao je Veljković u prelistavnaju štampe na N1.

 

Dodaje da je kineski investitor nelegalno zidao zgrade, tražeći rupe u zakonu, a da im je to “očigledno dozvoljeno”.

“Ako je pre više od mesec dana pokrajinski građevinski inspektor utvrdio da je to nelegalno i da treba da se ruši, a nije srušeno, šta vam smeta jedna kamera? Nećemo mi rušiti”, rekao je on.

 

Radnici obezbeđenja Linglonga su u ponedeljak izašli na javnu površinu, ispred gradilišta fabrike, i stali ispred kamere Newsmax Adria, a takođe su snimali ekipu svojim telefonima.

 

“Ti kineski radnici nisu izgledali kao radnici koje smo videli pre. Oni su bili u plavim kombinezonima, a ovi u maskirnim uniformama”, govori Veljković.

 

“Možda će to biti najdivnija fabrika na svetu koja će okolo širiti prijatne mirise, ali kako da ja verujem u to ako niko ne želi ništa da vam kaže, ako su oni iskoristiili svaku moguću rupu u zakonu i politički uticaj Kine”, dodaje.

 

On kaže da samo Vlada Srbije može da donese odluku da proglasi neki objekat strateškim, čime bi snimanje i fotografisanje postalo nedozvoljeno.

 

“Zašto bi fabrika automobilskih guma bila strateški objekat”, upitao je Veljković.

Tagovi

Povezani tekstovi