Čanak prekinuo intervju

Incident se dogodio juče, u trenutku kada je Nikolićeva došla na zakazani intervju i postavila domaćinu pitanje o Kosovu, piše novosadski „Dnevnik“. Čanak je uzeo diktafon sa stola, isključio snimanje, izvadio kasetu, smrskao je u ruci, baciona na pod, počeo da maše štapom i izbacio novinarku iz kuće.


Prema rečima Nikolićeve, pitanje je glasilo – „Gospodine Čanak, vi kažete i u tome ste vrlo jasni, da su ovi izbori za Narodnu skupštinu referendum između Evrope i izolacije, zbog čega ste se i okupili oko liste ‘Za evropsku Srbiju – Boris Tadić’. Ali, postoje nedoumice u javnosti da li ste ulaskom u tu koaliciju prihvatili i politiku DS-a prema Kosovu. Oliver Dulić je u intervjuu našem listu to potvrdio, ali je to posle demantovala narodna poslanica LSV-a Aleksandra Jerkov“.


Čanak je tada optužio novinarku da se „služi metodama kao i Vojislav Koštunica“, uzeo diktafon i rekao joj da napusti njegovu kuću.


Do intervjua je došlo u kući lidera LSV u Lipovom gaju, na periferiji Novog Sada, zbog toga što je Čanak tako želeo, pošto se posle saobraćajne nesreće otežano kreće.


Čanak je kasnije poslao pismo glavnom uredniku „Dnevnika“ Petru Petroviću, u kojem kaže da je „zaprepašćen stepenom prljavosti kampanje i do koje se mere novinari sada stavljaju u službu DSS-a“.

Tagovi

Povezani tekstovi