Dogorelo do nokata

U obraćanju javnosti navodi se da novinari neće objavljivati vesti od značaja za građane somborske i apatinske opštine, jer nije došlo do pomaka u rešavanju statusa. Jedina tema koja će biti zastupljena u celodnevnom programu biće nerešeno stanje i blokada koja je nastala u redovnom funkcionisanju programa i zaposlenih.
Ovakav program emitovaće, kako su istakli, sve dok se ne razreši njihov status. Naime, Radio Sombor je privatizovan 2. novembra, a nova vlasnica Irena Vuksanović iz Beograda saopštila je da raskida kupoprodajni ugovor. Međutim, Agencija za privatizaciju dala joj je dodatni rok do 24. maja da ispuni svoje obaveze. U jučerašnjem obaveštenju ove medijske kuće zaposleni navode da su postojale naznake da će na poslednjoj sednici Skupštine opštine Sombor raspravljati o rešavanju pravnog statusa Radio Sombora, ali je zasedanje prekinuto nakon duže pauze usled nedostatka kvoruma.
Nerešenim statusom dovedeni su u pitanje regionalna frekvencija i dozvola za rad, koje je dobio ovaj radio.
Zaposleni u ovoj informativnoj kući već tri meseca ne primaju platu, ali bez obzira na to, program je do sada redovno emitovan. Nedavno su dobili regionalnu frekvenciju za područje opština Sombor i Apatin. Nažalost, lokalna samouprava nije pokazala ni iteres ni volju da se ovaj problem reši.


 



 

Tagovi

Povezani tekstovi