Magazin "Elle" u Srbiji

Najtiražniji evropski modni časopis „El“ (Elle), počinje da izlazi u Srbiji. Moto časopisa biće „Dame, najbolje među nama“ i biće namenjen ženama koje žele pre svega da vide, a zatim i pročitaju šta ima novo u svetu mode i kulture. Časopis će biti štampan na luksuznom masnom papiru i koštaće 189 dinara. Jedan broj tekstova biće preuzet iz francuskog izdanja, dok će drugi donositi novosti sa domaće scene.

„Naravno da ćemo se truditi, kao uostalom i svih 37 izdanja, koliko ih ima u svetu, da damo časopisu jednu lokalnu boju“, rekla je za B92 Marina Kosanović Stefanović, urednica časopisa „El“. „Ceo koncept se bazira na pametnom odnosu između lokalnog i globalnog, dakle na nečemu što je internacionalno i nečemu što je domaće. Čak mislim da će u prvom broju najveći deo biti praktično o onome što je naše, što obeležava ovaj trenutak i zemlju u kojoj živimo“.

Izdavač magazina „El“, Sanoma Magazines, najveća je izdavačka kuća u Evropi. „El“ dolazi na tržište SCG nakon niza godina tokom kojih je domaće medijsko tržište bilo znatno oskudno, većinom se svodeći na domaće magazine. Za sve one probirljivije izlaz je bio u stranoj štampi koja je u većini slučajeva bila nedostupna.

„Sanoma Magazines International“ od početka ove godine počela je da posluje i u Srbiji i Crnoj Gori. Preko 300 magazina koji se izdaju u Finskoj, Holandiji, Belgiji, Norveškoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj su u mreži SMI. Portfolio naslova uključuje ženske, muške i dečije časopise, specijalizovane magazine i lifestile publikacije.

„El“ magazin stvorio je reputaciju modnog i stilskog trendsetera zahvaljujući jedinstvenom konceptu buđenja apetita i radosti življenja. Iako se međunarodna izdanja razlikuju, povezuje ih zajednička filozofija i otvoren pristup različitim pitanjima.

U „Elu“ naglašavaju svoju ulogu „prozora u svet“, koji aktivno promoviše otvorenost prema izazovima i mogućnostima, kao i sposobnost suočavanja sa problemima i donošenje samostalnih odluka.

Tagovi

Povezani tekstovi