Hteli da me ubiju

Sportski novinar Mladen Stojović izjavio je da Uprava policije pokušava da razvodni slučaj i da ga predstavi kao da nije bio pokušaj ubistva, već da se desio slučajan pad. On je revoltiran odnosom policije prema njemu i ističe da i lekarska komisija nije uradila svoj deo posla jer je u izveštaju napisala da se radi o lakšim telesnim povredama.
– Posle saopštenja Uprave policije imam osećaj da neko pokušava da razvodni slučaj i da sve predstavi kao da se desio pad, a ne pokušaj ubistva. Ako nekog pronađete u stanu isprebijanog, pa još sami zaključite da povrede nisu mogle nastati pri padu, onda se podrazumeva da sami reagujete – rekao je za Vijesti Stojović.
On takođe ističe da je policija njegove konfuzne izjave iz noći napada pokušala da predstavi u javnosti kao klasičnu provokaciju. Stojović je spreman da ide na detektor laži da bi dokazao da je te kobne noći napadnut.
– Svi nalazi ukazuju na amneziju, a oni citiraju tu moju izjavu, i to im je parametar za nepotpun izveštaj. Ako nekome idete šiljkom u obraz, onda to liči na pokušaj ubistva, a ne na laku telesnu povredu, kako su to konstatovali lekari u Baru, koji čak nisu videli da imam prelom vilice. Sve što sam znao rekao sam inspektorima, i to nekoliko puta. Čak sam tražio da me stave i na detektor laži, ukoliko misle da nešto ne želim da ispričam.
Stojović smatra da jedini motiv napada može da bude njegovo učešće u „Insajderu“ TV B92.
– Privatno nemam neprijatelja i niko nije imao razlog da me napadne. Verujem da se napad dogodio zbog te emisije, a taj koji je to učinio čekao je da se stvari slegnu i da nesmetano obavi prljav zadatak. Priznajem, bio sam paranoičan prvih dana nakon emitovanja serijala, jer, kad sam pogledao snimak, sve je izgledalo strašno. Posebno pošto su posle te emisije usledila hapšenja čelnika Crvene zvezde – konstatovao je Stojović.

Tagovi

Povezani tekstovi