Evropsko-kolaborativni program novinarstva

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U sklopu “Evropsko-kolaborativnog programa novinarstva”, uz podršku “Topfer Fondacije” i “Arene za novinarstvo u Evropi”, organizuju se posete Gut Zign na severu Nemačke kod Baltičkog mora od 30. marta do 2. aprila 2022, a od 19. do 22. maja iste godine Eicu i Dataharvestu u Belgiji.

Naime, poenta ove posete jeste u tome što su pitanja od velikog značaja – kao što su organizovani kriminal, migracija ili zagađenje – postala sveprisutna.

 

Ova saradnja omogućava udruživanje resursa i stručnosti, da se zajednički analiziraju činjenice i podaci i da se poveća uticaj objavljivanjem u više medija istovremeno.

 

Program omogućava četvorodnevnu obuku i debatu o saradničkom novinarstvo sa stručnjacima iz Arene i razne druge organizacije. Takođe, pruža mogućnost da se diskutuje, kao i da se tema dalje razradi, te da se dobiju povratne informacije od trenera i kolega. Svakako će put biti plaćen do i od mesta održavanja programa, uključujući tri noćenja i svi obroci tokom programa.

 

Program je namenjen za novinare iz cele Evrope za frilensere, ali i za zaposlene u medijima.  Pogodan je za mlađe, ali i za novinare koji već imaju karijeru, ili pak za one koji čvrsto nameravaju da rade u ovoj profesiji.

 

Posebno se ohrabruju kandidati zainteresovani za bilo koji od sledećih široke teme:

 

  1. Održivost: hrana, klima, korišćenje resursa
  2. Socijalna prava: migracija, eksploatacija, organizovani zločin
  3. Vladavina: korupcija, ekstremizam, polarizacija

Prijavljivanje za ovaj program je na sledećem linku, te na njemu možete naći sve detalje u vezi sa njim:

 

https://www.toepfer-stiftung.de/en/ecjp/

 

Rok za prijavu je do 28. novembra 2021.

Tagovi

Povezani tekstovi