Poslednja počast otporašima

Tuga i neverica.. Niko još ne može da poveruje da ih više nema. Rodbini je najteže od svih. Rođeni brat tragično nastradalog Mileta Veljkovića kaže da je njegov brat bio istinski borac za slobodu.


–Ne mogu da poverujem da je mrtav. Znam samo da ovo nije slučajnost-kratko je rekao Momčil.


Od poginulih Požarevljana oprostile su se mnogobrojne kolege koje su istakle da su Veljković i Mitrović bili sjajni novinari i verni saradnici. Od njih su se oprostili novinari dnevnog lista „Danas“, Jelka Jovanović potpredsednik NUNS-a i urednik agencije Beta, Dragan Janjić.


Jedan od onih za koje se po Požarevcu priča da je bio „meta“ šlepera je otporaš Radojko Luković koga od najbliže rodbine nažalost nije mogao niko da isprati. Majka i otac su mu preminuli još ranije, nikada se nije ni ženio i nema decu. Živeo je sa dve sestričine koje su bile toliko potresene svim onim što se dogodilo da nisu mogle ništa da nam kažu.


Od političkih zvaničnika jedini koji su se pojavili bili su lider SPO Vuk Drašković i Radivoje Cvetićanin ambasador Srbije u Hrvatskoj.


-Gde su ostali? Kako to da je samo Vuk došao? Njemu svaka čast ali ne razumem šta je sa ostalim političarima. Zar su zaboravili na Otpor, zar su zaboravili zbog koga je pao Milošević-rekao nam je jedan od prijatelja tragično nastradalih.


Odlukom Gradskog veća novinarima je bilo zabranjeno fotografisanje i snimanje tokom sahrane pokojnika.


P.L.

Tagovi

Povezani tekstovi