Skupština NUNS-a otvorena za javnost u subotu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nezavisno udruženje novinara Srbije će u subotu 18. decembra održati redovnu godišnju Skupštinu koja, sa početkom u 13.00 časova u prostoru Miljenko Dereta, ul. Dobračina 55.  Generalni sekretar Evropske federacije novinara, Rikardo Gutierez, zvanično će govorom otvoriti Skupštinu.

Pre radnog dela Skupštine NUNS organizuje predstavljanje Izveštaja o položaju i pravima slobodnih/samostalnih novinara i novinarki u Srbiji u 12 časova.  Tu ću takođe govoriti Rikardo Gutierez, ali i istraživač i profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Bojan Urdarević, predsednik Granskog sindikata kulture umetnosti i medija Nezavisnost, Darko Šper, i novinar i član Izvršnog odbora  NUNS–a, domaćin i moderator događaja, Stojan Marković.

 

Ovim izveštajem analizirano je kakvi su uslovi rada slobodnih/samostalnih medijskih profesionalaca, koje su sve mogućnosti za njihovo udruživanje, kako uslovi rada utiču na njihov rad i na kvalitet javnog informisanja. Takođe, izveštaj obuhvata i pravnu analizu načina angažovanja slobodnih/samostalnih novinara u Srbiji.

 

Skupština će biti otvorena za javnost.

 

Članovima će biti omogućeno prisustvo i onlajn putem Zoom platforme.

Tagovi

Povezani tekstovi