Portal Balkanrock obeležava 15 godina postojanja

Foto: Balkanrock
Foto: Balkanrock

Regionalni muzički portal Balkanrock već 15 godina čitaocima približava njihove omiljene muzičare i upoznaje ih s novim imenima, prati koncerte i festivale, preslušava albume, sklapa top liste i svakodnevno donosi novosti sa domaće i strane muzičke scene. I sve to iz ljubavi i entuzijazma, jer mi smo samo grupa ljudi koji vole muziku i pišu o njoj.

Kažu da sve dobre ideje nastaju u kafanama i da one velike završavaju u malim čašama, eventualno u čokanjima. Ideja o Balkanrocku nastala je u kafani ali, srećom, nije završila na dnu čaše. Od foruma koji je okupljao muzičare i ljubitelje muzike iz regiona do muzičkog portala sa saradnicima iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore – Dejan Dinić i Miloš Najdanović su od jedne niške, lokalne priče, napravili prepoznatljiv brend.

 

Kao medij koji neguje pravovremenost informacija i kritičko mišljenje, Balkanrock se već dugi niz godina aktivno zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Ova godišnjica biće upamćena po tome što smo ostvarili svoj dugogodišnji san – da Balkanrock priča konačno dobije i svoju video ekstenziju. Nedostatak koncerata u 2020. godini bio je inicijalna kapisla da nastane Balkanrock Sessions – serijal online koncerata visokog audio-vizuelnog kvaliteta. Balkanrock Sessions je osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua i može se pratiti putem našeg Youtube kanala kao i na streaming platformama. Druga sezona Balkanrock Sessionsa je uveliko u fazi postprodukcije, a u toku je i planiranje i zakazivanje termina za snimanje treće sezone.

 

Od samog početka smo se trudili da promovišemo kvalitetnu muziku, da ulaz u čarobni svet muzike pokažemo svima koji se odvaže da u njega zakorače. Nastavićemo da dalje podižemo lestvicu i budemo više od muzike. A tamo gde reči zakažu, neka muzika govori.

 

Hvala vam za divnih 15 godina! 

 

Zajedno s vama, dragi čitaoci, uspeli smo da dođemo do toga da svi u regionu koji vole muziku ili su aktivni deo muzičkog sveta znaju za Balkanrock. Bez vas, mi ne bismo imali svrhu. Hvala vam što ste uz nas svih ovih godina, što nas čitate, što komentarišete, lajkujete i šerujete naše sadržaje putem društvenih mreža. Pomogli ste da nam prvih 15 godina prođe bez velikih poteškoća tako što je vaša podrška bila tu gurajući nas dalje u trenucima kad se činilo da posustajemo.

 

Hvala vam, još jednom, za ovih divnih 15 godina. Navijamo da bude još mnogo ovakvih jubileja. Mi, sasvim sigurno, ne planiramo da stanemo!

Tagovi

Povezani tekstovi