Aktuelni konkursi u martu za novinare širom sveta

konkurs

Pogledajte stipendije, takmičenja i mogućnosti za grantove sa rokovima za prijavu tokom marta meseca. Svi su otvoreni za novinare širom sveta.

Stipendija za raznolikost

Rok za prijavu je 7. mart 2022.

Stipendiju dodeljuju Maynard Institute i Fox Corporation.

Stipendisti će proći obuku o storitelingu, izvršnom liderstvu i još mnogo toga. Kandidati koji žive van SAD moraju biti povezani sa medijskom kućom ili organizacijom sa sedištem u SAD.

 

Storytelling stipendija

Rok za prijavu je 10. mart 2022.

Stipendiju dodeljuje Girl Rising , a konkurs je namenjen novinarima strosti od 17 do 24 godine koji se bave temama rodne ravnopravnosti i klimatskih promena. Stipendisti će dobiti 5.000 dolara za priče o devojkama ili ženama koje rade na rešavanju uticaja ekološke pravde.

 

Stipendija za istraživanje političkih tema 

Rok za prijavu je 15. mart 2022.

Novinari sa najmanje pet godina iskustva koji su zainteresovani za istraživanje javnih politika i političkih pitanja mogu se prijaviti za stipendiju Joan Shorenstein Center Fellowship, koju dodeljuje Harvard University’s Kennedy School of Government. Neophodno je poznavanje engleskog jezika.

 

Grantovi za istraživačko novinarstvo

Rok za prijavu je 20. mart 2022.

Justice for Journalists nudi grantove za istrage zločina nad novinarima, slobodnim novinarima i blogerima. Predlozi će biti prihvaćeni na engleskom i ruskom jeziku. Maksimalni iznos granta je 80.000 USD.

 

Stipendija za inovacije

Rok za prijavu je 25. mart 2022.

Medijski profesionalci koji žele da rade na inovativnim projektima koji jačaju budućnost novinarstva mogu se prijaviti na program stipendiranja Instituta za novinarstvo Donald V. Rejnoldsa (RJI). Stipendisti će moći da iskoriste RJI-jeve intelektualne i tehnološke resurse, kao i one na Školi novinarstva u Misuriju. Učesnici će dobiti mesečnu stipendiju.

 

Takmičenje u razvoju izveštavanja

Rok za prijavu je 31. mart 2022.

Evropska komisija traži novinare koji su posvećeni odbrani demokratije i ljudskih prava da podnesu svoje radove za novinarsku nagradu Lorenco Natali. Radovi moraju biti objavljeni između 10. marta 2021. i 9. marta 2022. Pobednici će dobiti 11.855 USD.

 

Takmičenje za najbolju ajfon fotografiju

Rok za prijavu je 31. mart 2022.

Fotografi koji snimaju slike pomoću iPhone-a ili iPad-a mogu poslati svoje radove na iPhone Photography Awards. Fotografije ne treba menjati u Photoshopu ili bilo kom programu za obradu slika, ali je upotreba iPhone aplikacija dozvoljena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi