„Politika“ bira glavnog urednika javnim konkursom

Upravni odbor je zauzeo stav da pre donošenja konačne odluke o kandidatima koji se budu prijavili na konkursu treba da se izjasni redakcija.


Liht je rekla da je rukovodstvo „Politike novine i magazini“ (PNM) od Upravnog odbora „Politika“ a.d. zatražilo da pokrene inicijativu za smenu glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“ precizirajuchi, medjutim, da o samoj smeni odlučuje Odbor PNM i generalni direktor kompanije.


„Mi smo rekli da pokrechemo inicijativu za raspisivanje javnog konkursa, da izbor treba da bude transparentan, a procedura javna. Da bi se to i ispunilo, rekli smo da je neophodno da se o kandidatima pre donossenja konačne odluke izjasni redakcija“, kazala je Liht.


To je neophodno jer do sada glavni urednici nisu bili birani vech postavljani, najccessche prema politicckoj podobnosti, rekla je ona.


Pravo na smenu glavnog urednika, dakle, ima rukovodstvo PNM-a, odnosno generalni direktor Srdjan Janichijevich, a posao Upravnog odbora „Politike“ a.d. je da se bavi problemima kompanije koji su ozbiljni, precizirala je Liht.
 

Tagovi

Povezani tekstovi