Zlatna povelja Momčilu Petroviću

Petrović je nagrađen za reportažu „Na velegradskom dnu“ koja je objavljena u novogodišnjem izdanju naših novina. U obrazloženju žirija se kaže da je „ova efektna crtica iz života beogradskih beskućnika, rezak kroki jedne noći među velegradskim marginalcima, poseduje jezgrovitost u opisu mesta, lica, atmosfere, a data je pogledom iznutra, autorskim ličnim ulaskom u priču koju pripoveda“!
Inače, dobitnik Gran prija festivala „Laza Kostić“ je Slaven Kranjc za reportažu „Južno od Ibra“ u produkciji Radio-televizije Srbije.
Zlatnu povelju za najbolju radio-reportažu osvojila je Ivana Živkov za reportažu „Švarcovi“, emitovanu na Prvom programu Radio Beograda, dok je u kategoriji televizijske reportaže nagrađena „Frula“ Radoslava Živkovića, u produkciji Televizije Kraljevo, a nagrada za životno delo dodeljena je Zahariju Trnavčeviću.
Na ovogodišnji, 13. po redu festival pristigle su 34 novinske, 14 radijskih i 62 televizijske reportaže. „Interfer“ je trajao od 26. do 28. septembra, a organizator festivala je Televizija „Spektar“ iz Sombora.

Tagovi

Povezani tekstovi