Završna konferencija „Kako rodna ravnopravnost i različitost mogu da unaprede poverenje u medije?“

EFJ konferencija

Evropska federacija novinara (EFJ) održava 14. i 15. marta 2022. završnu konferenciju kojom se završava dvogodišnji projekat „Poverenje i kvalitet u novinarstvu”: Kako rodna ravnopravnost i različitost mogu da unaprede poverenje u medije? Dvodnevna konferencija će se fokusirati na različitost i rodnu ravnopravnost u medijima uz sumiranje ključnih zaključaka sa prethodnih vebinara.

Završna konferencija biće organizovana u partnerstvu sa Andaluzijskim sindikatom novinara (SPA) i Federacijom novinarskih sindikata (FeSP), a događaj finansira Evropska komisija.

 

Konferenciji se možete pridružiti onlajn putem ovog linka.

 

Za više informacija o govornicima kliknite ovde.

 

Seminari će govoriti o situaciji rodne ravnopravnosti i različitosti u evropskom medijskom pejzažu i načina na koji njegovo unapređenje može promovisati poverenje i kvalitet u novinarstvo. Paneli će takođe diskutovati o aktuelnim pitanjima, kao što je uznemiravanje na mreži, i kako se boriti sa time, sa fokusom na ono što bi novinarski sindikati i udruženja trebalo da rade. Biće istraženi primeri najbolje prakse o rodnoj ravnopravnosti i različitosti u redakcijama.

 

Drugi dan će se razgovarati o budućnosti novinarstva, novim trendovima i veštinama potrebnim za prilagođavanje promenama. Pitanje kako se može postići održivost medija uz obezbeđivanje uređivačke nezavisnosti, različitosti i jednakosti. Biće predstavljena i EFJ studija o održivom i inovativnom novinarstvu i poslovnim modelima.

 

Agendu možete preuzeti ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi