Nemci nude znatno ispod 45 miliona evra

Podsetimo, pre dva dana se u tabloidima pojavila informacija da RTL pregovara sa TV Avala o kupovini manjinskog vlasništva, da je glavni pregovarač vlasnik kompanije Pink Željko Mitrović, kao i da ponuda iznosi 45 miliona evra.
Više naših dobro obaveštenih izvora demantuje te informacije. Kako nam je rečeno, glavni pregovarač je vlasnik TV Avala Danko Đunić, a ne Mitrović koji u TV Avali ima 4,95 odsto kapitala. Naš izvor ukazuje i da cena ponude ne iznosi 45 miliona evra, „što bi bilo odlično“, nego da je reč o nižoj sumi. Isto tako, jedan od naših sagovornika potvrđuje informaciju da je državni vrh upoznat sa željom RTL-a da uđe na srpsko tržište i da niko u vlasti nema ništa protiv ove nemačke kompanije.
Inače, da bi se promenila vlasnička struktura nekog medija u Srbiji neophodno je da se pošalje zahtev Republičkoj radiodifuznoj agenciji. Međutim, član Saveta RRA Slobodan Đorić ukazuje za Danas da nikakav zahtev o promeni vlasničke strukture TV Avala nije stigao u ovu agenciju.
U pojedinim medijima pojavile su se informacije o promeni vlasništva u još jednoj nacionalnoj TV stanici – Foksu. Rupert Mardork, vlasnik Njuz korpa, korporacije u čijem je sastavu mreža Foks, planira prodaju svojih medija u Srbiji, Bugarskoj i Letoniji.
Međutim, iz TV Foksa nisu želeli da komentarišu ove navode. Takođe, Slobodan Đorić kaže za Danas da su čelnici ove televizije pre nekoliko dana razgovarali s predstavnicima RRA, „ali nije bilo reči o promeni vlasničke strukture, već o nekim drugim stvarima“.
Prema tvrdnjama tabloida, interesent za kupovinu srpske TV Foks je međunarodna kompanija CME, čiji je vlasnik bivši američki diplomata Ronald Loder, koji ima i TV Nova u Sloveniji i Hrvatskoj.


J. Diković

Tagovi

Povezani tekstovi