Žalio se Kovač

– Osim žalbe uložen je i zahtev za ponavljanje postupka pošto je mom klijentu suđeno u odsustvu – kazao je agenciji Beta Kovačev branilac Branislav Sekulović i naglasio da se postupak mora obnoviti.


Sekulović je, međutim, naveo da je krivično delo uvrede službenog lica za koje je Kovaču suđeno dekrimisano, odnosno ukinuto izmenama Krivičnog zakonika 2006. godine.


– Osim toga, nastupila je i apolutna zastarelost dela – naveo je on.


Sekulović je dodao da je postupak protiv Kovača vođen u Sremskoj Mitrovici pošto ga je po službenojdužnosti pokrenulo tužilaštvo u Šapcu na osnovu krivične prijave dvojice tadašnjih šabačkih sudija Ljubomira Šljkicuha i Gojka Lazareva.


Kovač je u odsustvu osuđen na kaznu od 18.000 dinara, a prošle nedelje mu je uručeno rešenje kojim je ta kazna preinačena u zatvorsku.


Posle uručivanja rešenja Kovačc je izjavio da mu je suđeno inkognito, na suđenju za koje nije znao i za dela za koja nije znao. Opštinski sud u Sremskoj Mitrovici, međutim, saopštio je u petak da je postupak vođen u skladu sa Zakonom i da se Kovač nije odazvao na 11 poziva pa mu je zato suđeno u odsustvu.


Pošto kazna nije plaćena u zakonskom roku, naložena je prinudna naplata, a potom je kazna preinačena u kaznu zatvora, naveo je Opštinski sud.

Tagovi

Povezani tekstovi