Tužiću rukovodstvo „Politike“

_ Nije u pitanju sujeta, nego kršenje pravila konkursa, objašnjava Brkić i dodaje:


-Pre svega, rekli su da će u uži izbor ući tri kandidata, a oni su objavili da su u uži izbor ušle četri osobe. Osim toga, prema informacijama koje su bile dostupne javnosti, svih 16 osobakoje su konkurisale za mesto glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“ ispunili su uslove za imenovanje na tu poziciju. Onda bi bilo normalno da svi budu pozvani barem na kurtoazni, prvi razgovor, kako bi se čulo šta ko planira da pokuša kako bi „Politika“ izašla iz neviđene krize.


– Milovan Brkić smatra da je stanje u najstarijim srpskim dnevnim novinama katastrofalno, kao i da je „sramota što savetnici predsednika Srbije Borisa Tadića rešavaju kadrovska pitanja u takvom listu“.


– Potpuno sam razočaran, ne zbog toga što nisam među četvoricom odabranih, nego zbog toga što je očigledno neko rešio da nekadašnjeg giganta, kao što je bila „Politika“ do kraja slomi i na kraju, kada je dovede do bankrotstva rasproda. Očito je nekome u vlasti interes da urednici imaju plate veće od 2.000 evra, dok novinari jedva sastavljaju kraj s krajem uz bedne i neredovne honorare. Zbog toga ću tužiti „Politiku“ i oboriti na sudu konkurs za imenovanje novog glavnog i odgovornog urednika.


A.B.

Tagovi

Povezani tekstovi