Vranje: Policija ignoriše pretnje

Poslednjih nedelja, Obradović je dobio više anonimnih pretnji smrću zbog pisanja Vranjskih o kriminalno-političkom podzemlju u Vranju. Sukob novina Vranjskih sa kriminalno-politickim podzemljem u Vranju traje godinama, kaže vlasnik i glavni urednik Vukašin Obradović, ali su konkretne pretnje počele da stižu pre nekoliko nedelja.


Prvp su to bili “dobronamerni” saveti preko telefona, a potom su počele pretnje smrću članovima njegove porodice.


Obradović je ove pretnje prijavio policiji.


“Pretnju koju sam ja najozbiljnije shvatio je kada je mojoj ćerki nepoznato lice prišlo i reklo, citiram: ‘roknuće ti tatu za deset dana’. Svi u ovom gradu, počev od načelnika policije do malo bolje obaveštenih građana znaju ko šalje te pretnje i ko stoji iza njih”, kaže Obradović.


Na iznenađenje novinara redakcije Vranjskih, policija je saopštila da Obradović nije naveo ni jedan konkretan oblik pretnji, da je policija preduzela sve mere na zaštiti njegove lične bezbednosti i članova njegove porodice, ali da mu nije dodelila stalno policijsko obezbeđenje.


“Moram da kažem da sam veoma razočaran saopštenjem policije. Ako se iz jednog ugla to protumači – može se reci da su oni otvorili ‘sezonu lova’ na novinare Vranjskih. Ako oni u tom saopštenju kažu: ‘jeste, mi držimo pod zaštitom redakciju i stan Vukašina Obradovića, ali on nije pod našom zaštitom’, to može da znači otvorenu poruku nekim krugovima, ako imaju te namere”, rekao je Obradović.


On kaže da nije primetio da policija na bilo koji način obezbeđuje njegovu porodicu niti redakciju.


Inače, zbog pisanja Vranjskih redakcija je u poslednjih nekoliko godina tri puta obijena, jednom je razbijeno staklo na automobilu Vukašina Obradovića, a stizale su i pretnje smrću zbog afere Pahomije.


Ni jednog počinioca policija do sada nije otkrila, niti je, kako kaže Obradović, ikada dobio povratnu informaciju od policije o tim slučajevima.

Tagovi

Povezani tekstovi