Počeo štrajk u Kikindskim novinama

Mnogi Kikinđani i žitelji okolnih mesta bili su prošle sedmice neprijatno iznenađeni kada su kupujući nedeljnik „Kikindske novine“ već nakon otvaranja prve stranice shvatili da su zapravo kupili oglasnik sa reklamama, bez ijednog teksta i uobičajenih rubrika, izuzev onog što se moglo pročitati na naslovnoj strani.
Samo nekoliko sati pošto se 212. broj pojavio na kioscima u najvećem severnobanatskom gradu usledilo je i saopštenje zaposlenih sa objašnjenjem da je današnji broj „Kikindskih novina“ izašao: „na smanjenom broju strana jer su svi zaposleni u Novinsko–izdavačkom društvu „Kikinda“ od srede, 5. novembra u štrajku“. „Poslednju, platu primili smo za jun, pa smo primorani na ovaj korak. Više puta smo pokušavali da se sa vlasnicima preduzeća dogovorimo o prevazilaženju problema, ali od njih nismo dobili nikakav konkretan odgovor. Poštujući zakonsku proceduru štrajk smo najavili pre sedam dana. Namera nam je bila da i naše čitaoce obavestimo o štrajku na naslovnoj strani novina.
Takav otisak smo i poslali u štampanje. Nažalost, nepoznata osoba je neposredno pred proces štampanja promenila prvu stranu i umesto obaveštenja o štrajku na srpskom i mađarskom jeziku objavila fotografije, što je naše čitaoce dovelo u zabludu. Uskraćena im je informacija o smanjenom obimu strana“ – kaže se, između ostalog, u saopštenju za javnost. „Kikindske novine“ je na javnom nadmetanju 25. juna 2007. godine kupio je konzorcijum kojeg je predstavljao Nenad Rončević, preduzetnik iz Novog Sada, za 630.000 dinara. Početna cena preduzeća bila je 58.000 dinara, a pored konzorcijuma činili su i Miodrag Nikić, vlasnik „Građanskog lista“, Srđan Vučurović, vlasnik „In radija“, te biznismen Dušan Stupar. TPK

Tagovi

Povezani tekstovi