Rodoljub Šabić: Objavljivanje informatora je sriktna obaveza

Javno preduzeće Putevi Srbije nema informator o radu, ali objavljuje odluku Vlade Srbije o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora.


Javno preduzeće Građevinska direkcija takođe nema informator o radu, ali se navodi sastav menadžmenta i skupštine preduzeća i finansijski izveštaj za prošlu godinu, ali bez visine mesečnih primanja rukovodilaca ovog javnog preduzeća.


Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje ima svoj informator o radu sa kompletnom organizacionom strukturom, članovima upravnog i nadzornog odbora, ali bez visine njihovih mesečnih primanja. Naveden je i godišnji finansijski izveštaj.


Javno preduzeće Transnafta nema predsednika upravnog odbora, ali se navode svi članovi, a informator nije objavljen.


Osim imena i funkcija osoba u menadžmentu, nadzornom odboru i programskom savetu, na sajtu Zavoda za udžbenike ne postoji ni informator o radu, ali ni mesečna primanja članova uprave.


JP Aerodrom Nikola Tesla na svom sajtu objavljuje sastav rukovodećeg kadra, ne objavljuje ni sastav upravnog odbora, ali ni visinu plate rukovodilaca.


Javno preduzeće JAT objavljuje sastav upravnog odbora i finansijski izveštaj za 2004, 2005. i 2006, ali ne i informator o radu.


Telekom Srbija je objavila Informator o radu sa troškovnikom, kompletnom organizacionom strukturom, ali se odlukom rukovodstva zarade i druga lična primanja zaposlenih smatraju poslovnom tajnom.


Javno preduzeće Radio-televizija Srbije na svom sajtu objavljuje sastav upravnog odbora, ali ne objavljuje informator o radu.


Agencija Tanjug ne objavljuje ni sastav upravnog odbora, ali ni informator.


Novinsko-izdavačko javno preduzeće Panorama – Priština, nema internet prezentaciju.


Javno preduzeće Službeni glasnik objavljuje sastav poslovodstva, ali ne i upravnog odbora i informator o radu. JP Prosvetni pregled objavljuje sastav upravnog odbora, ali bez informatora.


Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode ima objavljen informator o radu sa kompletnom organizacionom šemom, ali bez mesečnih primanja rukovodećeg kadra.


Galenika ne objavljuje ni sastav upravnog odbora, ali ni informator o radu, iako je objavljena organizaciona struktura i godišnji izveštaj.


Nacionalna služba zapošljavanja ne objavljuje ni organizacionu strukturu (u izradi), informator o radu, ali ni sastav upravnog odbora.


Javno preduzeće Železnice Srbije objavljuje sastav upravnog odbora, ali ne i visinu njihovih primanja i informator o radu.


Sastav upravnog odbora, ali bez informatora o radu na internet sajtu ima i JP Skijališta Srbije, a JP Jugoimport SDPR objavljuje organizacionu strukturu, ali ne i sastav upravnog odbora i informator o radu. Ipak, objavljuju finansijski izveštaj.


Aleksandar Roknić

Tagovi

Povezani tekstovi