Status: Najbolji sa B92

Autorka emisije Kažiprst Danica Vučenić najbolji je novinar u 2008, a B92 je zauzeo prvo mesto u kategorijama radija, TV i sajta, rezultat je ankete Statusa. Najbolja televizijska emisija je emisija TV B92 Insajder, ispred Utiska nedelje, koji se takođe emituje na B92, i Kvadrature kruga (RTS).


Trojac sa Radija B92 promenio je prošlogodišnji redosled, pa je Dizanje na prvom, Kažiprst na drugom, a Peščanik na trećem mestu. Televizijsko lice godine je Antonela Riha, a slede Olivera Kovačević i Olja Bećković.


U tradicionalnoj sedmoj po redu anketi beogradskog magazina Status, u kojoj rad medija i novinara ocenjuju kolege iz više od 40 redakcija, za najbolje novine izabrani su Blic i Vreme.


Drugoplasirani novinar na listi najboljih nakon Danice Vučenić je, prema rezultatima ankete, novi glavni urednik Politike Dragan Bujošević, koga su na to mesto dovele emisije Nije srpski ćutati i tekstovi u NIN-u, a treći je novinar Danasa i kolumnista Statusa Zoran Panović.


Osim b92.net, među medijskim sajtovima zapaženi su blic.rs i nadlanu.com. Posle B92 među televizijskim stanicama slede Studio B i RTS, a među radijskim Studio B i Radio Beograd I.


Osim najboljih, Status bira i Bruku za profesiju, a ove godine su se za tu kategoriju izborili novinar Presa Dragan J. Vućićević, Đuro Bilbija, novinar Kurira i Glasa javnosti, kao i Sanja Marinković, voditeljka TV Pinka.


Kolege su po lošem zapamtile i Duška Koraća sa RTS-a, Gradišu Katića iz Groma, Jovicu Krtinića iz Standarda, Aleksandra Tijanića, glavnog i odgovornog urednika RTS-a, Manojla Vukotića glavnog i odgovornog urednika Novosti, Natašu Miljković, novinarku RTS-a, voditelja „Operacije trijumf“ Dragana Marinkovića Macu i Oliveru Jovićević, takođe sa RTS-a.


Najgore dnevne novine su Kurir, Pravda, Pres, a periodične Grom, Pečat i Skandal.

Tagovi

Povezani tekstovi