Sukobili se odbornici i radnici obezbeđenja

Aleksandrovac – Privatno obezbeđenje pokušalo je da spreči novinare da uđu na sednicu Skupštine opštine Aleksandrovac na kojoj se raspravljalo o budžetu. U pomoć novinarima priskočili su odbornici opozicionih DS, SPS i G17, koji su zajedno sa predstavnicima medija, posle guranja sa dvojicom radnika obezbeđenja, uspeli da se probiju u skupštinsku salu.


Incident se dogodio na ulaznim vratima zgrade opštinske uprave u Aleksandrovcu kada su dvojica bivših policajaca u penziji stala na vrata i pokušali da spreče novinare lokalne televizije, kao i dopisnika „Blica” da uđu u skupštinsku salu. U tom momentu reagovali su odbornici DS, SPS i G17 plus, koji su zatražili da se medijima omogući nesmetan rad, a zatim provalili na vrata i zajedno sa novinarima ušli u salu SO. U međusobnom fizičkom sukobu suprotstavljenih strana, guranju i povlačenju za rukave, oštećena je kamera RTV „Diskos”, a jednom od radnika obezbeđenja pocepana je odeća.
– SO Aleksandrovac nije donela nikakvu odluku o angažovanju privatnog obezbeđenja. To je samovoljan, neodgovoran i nerazuman potez Tomiše Savkovića, predsednika SO i Jugoslava Stajkovca, predsednika opštine Aleksandrovac. Njihovo ponašanje je u dužem vremenskom periodu upereno protiv slobode medija, interesa javnosti i građana Župe. Sve sa ciljem da se spreči prodiranje istine o rasipničkom trošenju para građana iz budžeta, kao i enormnim komunalnim i administrativnim taksama koje je vladajuća većima DSS i jedan odbornik PUPS nametnula građanima Župe – kažu za „Blic” Mirko Milovankić i Ratko Jovanović, šefovi odborničkih grupa SPS i DS u SO Aleksandrovac.
Tomiša Savković, predsednik SO, na početku sednice opštinskog parlamenta izvinio se novinarima i odbornicima, istakavši da je privatno obezbeđenje imalo naređenje da zabrani ulazak u skupštinsku salu samo kamermanu lokalne televizije, a ne i novinarima, te da je najverovatnije u svemu tome došlo do zabune ljudi iz obezbeđenja.


 

Tagovi

Povezani tekstovi