„Blic“ najčitaniji dnevni list u Novom Sadu

Da su se lokalni izbori, kojim slučajem, održali u nedelju Novosađani bi Maju Gojković ponovo izabrali za gradonačelnicu, izjavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktorka agencije „Scan“ Milka Puzigaća. Prema rezultatima istraživanja te agencije, aktuelni gradonačelnik Igor Pavličić zaostajao bi za njom nešto više od četiri odsto glasova.
– Građani smatraju da se sadašnji gradonačelnik Igor Pavličić ne trudi dovoljno, da malo radi i da se retko kreće po terenu, a kao čak 38 odsto ispitanika navelo je on ništa nije uradio jer je tek počeo. S druge strane, oko četiri odsto Novosađana smatra da je Pavličić angažovan, vredan, uporan, ambiciozan i sposoban – rekla je Puzigaća.
Ona ističe da su Novosađani tradicionalno nezadovoljni opštinskim šalterskim službama, zdravstvenim uslugama i gradskim saobraćajem, dok su zadovoljni prodavnicama i njihovom snabdevenošću, ali i snabdevanjem strujom i vodom.
– Novosađani već godinama smatraju da su najveći problemi u gradu saobraćaj, putevi i nedostatak parking prostora, kao i mito, korupcija i kriminal. Da imaju tu mogućnost, Novosađani bi prvo rešavali probleme nezaposlenosti i saobraćaja – objasnila je Puzigaća.
Prema njenim rečima, oko 55 odsto ispitanika protiv je uklanjanja spomenika Jaši Tomiću iz Dunavske ulice.
Najprisutnija osećanja Novosađana su, nakon dužeg vremena, nada, optimizam i energičnost, a tek onda razočaranost i strepnja. I dalje se naši sugrađani najviše plaše bolesti, nemogućnosti lečenja, kao i samoće, smrti, ali i straha da će ih partner ostaviti.
Interesantno je da oko 84 odsto ispitanika ne zna kako se zove predsednik Skupštine grada, a oko šest odsto njih napisalo je da je to Zoran Vučević, nekadašnji predsednik gradskog parlamenta. Najvišu prosečnu ocenu za svoj rad građani su dali predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Bojanu Pajtiću.
Istraživanje je obuhvatilo 1.560 ispitanika sa teritorije celog grada i iz svih prigradskih naselja, a sprovedeno je od 5. do 13. decembra.

Tagovi

Povezani tekstovi