NUNS i LDP o napadu na „Peščanik“

U saopštenju NUNS-a se ističe da je Republička agencija za telekomunikacije dužna da utvrdi uzroke prekidanja i ometanja signala Radija B92, dok se, prema mišljenu LDP-a, organizatori ovakvih ‘napada’ možda mogu potražiti i među onima koji su nedavno hvaljeni zbog hakerskih napada na ‘neprijateljske sadržaje’.


NUNS podseća da je proteklih godina fizičkim nasiljem ometano i sprečeno nekoliko javnih promocija „Peščanika“, dok su njegovi autori bili meta najružnijih uvreda i pretnji.


LDP ocenjuje, takođe, da je od hakerskog upada na sajt „Peščanika“ do fizičkog napada, pretnji ili demoliranja prostorija često samo jedan korak ili poruka koju neodlučna država šalje svojom pasivnošću ili tihom podrškom dežurnim ‘patriotama’.


“Prema ‘Peščaniku’ svi imamo obavezu da učinimo sve da ih zaštitimo. Državni organi tu obavezu imaju po zakonu, političke stranke to moraju da urade zbog toga što se tako legitimišu kao normalne političke organizacije koje štite tekovine demokratskog društva. LDP će svoju obavezu kao i uvek do sada izvršiti”, saopštio je LDP.

Tagovi

Povezani tekstovi