Sedam godina za trostruku pogibiju

Tom prilikom nastradali su urednik lokalne TV „Club INN“ Mile Veljković (53), njegov kolega Aleksandar Mitrović Uča (30) i „otporaš„ Radojko Luković (55). U svojoj završnoj reči, advokat optuženog Zoran Levajac tražio je njegovo oslobađanje, tvrdeći da optužnica nije dokazana jer nije prihvaćen predlog odbrane za novim veštačenjem, čime bi se dokazalo da je neposredno pre udesa došlo do otkazivanja kočnica na kamionu.
Jovanović je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnim ishodom, za koje Krivični zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do osam godina zatvora. Saobraćajnim veštačenjem utvrđeno je da su kamion i prikolica bili u ispravnom stanju i da optuženi nije na vreme usporio kretanje. Ova nesreća dogodila se 10. jula, oko 14 sati, na mostu na Velikoj Moravi, na magistralnom putu Požarevac-Beograd, kada su se sudarili kamion i putnički auto „opel omega“, u kojem su bila trojica nastradalih.
Posle izazivanja lančanog sudara na mostu, oba vozila sletela su u Veliku Moravu, a onda potonula. Vozač kamiona uspeo je da ispliva na površinu, a potom se domogne obale. Zbog lakših povreda, ubrzo je prebačen u požarevačku bolnicu, u kojoj se nalazio pod kontrolom policije, jer mu je određen pritvor.
Optuženi se branio tvrdnjom da mu se vozilo sa trojicom nastradalih naglo pojavilo sa leve strane, ali da se samog udesa ne seća.

Tagovi

Povezani tekstovi