NUNS: Šovinizam i licemerje Velimira Ilića

I pored najboljih namera da se problem „Ibarskih novosti“ na najbolji i najbezbolniji način reši pozitivno po zaposlene, očigledno je da za to ne postoji ni najmanjeNUNS poziva sva novinarska i medijska udruženja da osude Ilićev govor mržnje kojim je na najgrublji način zlopotrebljen parlament. Očekujemo i odgovarajuću reakciju tužilaštva jer Ilićev incident predstavlja direktan atak na ustavom i zakonom zagarantovana verska i nacionalna prava i slobode svih građana Srbije.


NUNS podseća da je Velimir Ilić bio član prošlog saziva Vlade Srbije u kojoj je Rasim Ljajić takođe bio na čelu Ministarstva rada i socijalne politike, koje je i prošle godine učestvovalo u organizaciji proslave Dana državnosti. Tada to lideru Nove Srbije nije smetalo, bar ne javno, pa je utoliko njegov ispad i krajnje licemeran.


 Na žalost, Ilićev postupak je još jedan dokaz političke diskreditacije i moralnog urušavanja Skupštine koje zahvaljujući takvim, koliko primitivnim toliko i opasnim tendencijama, ugrožava stabilnost srpskog društva i poretka.


 Svi političari koji javno pribegavaju govoru mržnje, uličarskim svađama i fizičkim obračunima na izborima zaslužuju samo prezir birača. 
 


Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu: 13. 02. 2009. godine

Tagovi

Povezani tekstovi