USNS osudio uskraćivanje prava na rad Draganu Iliću

Kako je navedeno u saopštenju USNS koje je potpisao predsednik Vladimir Dedić, Đukanovićeva odluka je „skandalozna i predstavlja još jedan atak na novinarsku profesiju i pokušaje ‘moćnika’ da novinarima uskrate pravo na rad i sopstveno mišljenje”.
Uskraćivanjem prava na rad dugogodišnjem novinaru Radio Valjeva, onemogućeni su slušaoci lokalne stanice i čitaoci Sportskog žurnala, čiji je Ilić dopisnik, da budu informisani o mečevima valjevskog prvoligaša. „Lični animozitet, ili neslaganje sa onim što novinar piše ili govori ne mogu biti razlozi za ovakvu zloupotrebu položaja i demonstraciju sile”, smatraju predstavnici USNS.
Udruženje je pozvalo sve kolege da ispolje solidarnost sa Ilićem, a nadležne organe košarkaške Svislajon lige da u okviru svojih ovlašćenja preduzmu mere protiv Metalca i Đukanovića kao službenog predstavnika kluba. „Đukanović je ovakvim postupkom prekršio i međunarodna pravila koja jasno definišu odnos službenih predstavnika klubova i Saveza prema novinarima”, navedeno je u saopštenju USNS.


Tanjug

Tagovi

Povezani tekstovi