Kandidati ne odustaju, moguć novi konkurs

Na listi predlagača medijskih udruženja nalaze se Slobodan Đorić, urednica nezavisne televizijske mreže VIN Gordana Suša i direktor Komune Maksa Ćatović.


Najnovije spekulacije odnose se na to da će neko od ovlašćenih predlagača odustati od svog kandidata, pa će Odbor moći da pošalje liste predlagača s četiri imena Skupštini Srbije na usvajanje. Međutim, kako Danas saznaje, za sada svi kandidati ostaju na listama predlagača.


Naime, iz NUNS-a nam je rečeno da oni neće povući kandidaturu Gordane Suše, dok je Slobodan Đorić potvrdio za naš list da ni on neće odustati od kandidature za člana Saveta RRA.


Maksa Ćatović ukazuje za Danas da njegovi predlagači ne žele da odustanu od njegove kandidature, kao i da su ga predložili kako bi uticao na poboljšanje situacije u medijima.


– Nisam učlanjen ni u jednu partiju i nemam lični interes prihvatanjem kandidature za člana Saveta RRA. Ne znam ko za koga lobira, ali znam da ću dati sve od sebe, ukoliko budem izabran, kako bih pozitivno uticao u toj oblasti – objašnjava Ćatović.


Na listi nevladinih organizacija predloženi su: Velimir Milošević, Aleksandar Janković, Zoran Veličković, diplomirani ekonomista iz Vranja, kao i književnici Milovan Vitezović i Dragomir Brajković, izvršni direktor Građanske inicijative Miljenko Dereta i Dubravka Velat, takođe iz civilnog sektora.


Vita Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, ukazuje za Danas da se sa liste nevladinih udruženja takođe izdvajaju tri kandidata, Dereta, Veličković i Milošević, ali da ni predstavnici ove liste predlagača ne mogu da se dogovore i predlože dva kandidata.


Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se imena sve trojice kandidata nađu u Skupštini na glasanju, a da poslanici izaberu jednog.


Iako je mandat dvojici članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije Slobodanu Đoriću i Velimiru Miloševiću istekao još 18. februara, ovlašćeni predlagači i dalje ne mogu da se dogovore i skupštinskom odboru za kulturu i informisanje dostave liste na kojma bi se nalazila po dva kandidata za članove Saveta RRA, koji bi zatim poslao imena tih kandidata parlamentu na usvajanje.


J. Diković

Tagovi

Povezani tekstovi