Konkurs za najbolju priču mladih novinara o mladima

Poziv-za-novinare_sajt-01-scaled

Regionalni konzorcijum „WeB Media Literacy“ raspisuje konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj.

Konkurs je namenjen mladim novinarima i novinarkama iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni na konkurs mogu prijaviti svoje medijske sadržaje koji obrađuju teme mladih, omladinskih politika, prilika za mlade, izazova i problema sa kojima se mladi susreću, teme obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti mladih, kao i druge srodne teme.

 

Konkurs je otvoren za mlade starosti od 18 do 30 godina, koji su:

 

– novinari/ke omladinskih medija,

 

– mladi novinari/ke mejnstrim medija koji se u svom svakodnevnom radu bave omladinskim temama,

 

– studenti/kinje novinarstva.

 

Mladi na konkurs mogu prijaviti svoje radove koji se bave gore navedenim temama u različitim formatima (tekst, video sadržaj ili drugi formati). Prednost će dobiti analitičke priče koje na dublji način osvetljavaju neku omladinsku temu, a žiri će imati u vidu kvalitet, kreativnost, format, kanal, obuhvat, kontekst i druge faktore.

 

Na konkurs je moguće prijaviti radove koji su kreirani u periodu od septembra 2021. do dana objavljivanja konkursa, kao i radove koji će biti objavljeni do dana zatvaranja konkursa. Studenti/kinje novinarstva takođe mogu prijaviti sadržaje koje su kreirali u okviru prakse na fakultetu.

 

Na konkurs se može prijaviti jedan ili grupa autora/ki od najviše 3 osobe. Jedan kandidat/kinja ili grupa može predati maksimalno jednu prijavu.

 

Rok za dostavljanje prijava je: 20. septembar 2022. godine do 23:59h.

 

Detalje o prijavi pogledajte na sajtu  Novosadske novinarske škole.

 

Tagovi

Povezani tekstovi